Neo galleri fyller 20! Jubileumsutstilling med Anita Tjemsland

Torsdag 14. november kl 1800 inviterer vi deg til åpningen av Anita Tjemslands utstilling “INTO THE WILD”.

Det blir musikkinnslag av Kjell Reianes OG alle som kommer på åpningen er med i TREKNING AV ET LITE BILDE av Anita Tjemsland.

For 20 år siden hadde Anita Tjemsland sin debut-utstilling i galleriet, og hun fikk vise sine bilder i hjembyen for første gang. Anita Tjemsland har siden den gang vært en trofast og viktig del av Neo Galleri.

Utstillingen henger t.o.m 26. november. VELKOMMEN!   Her kan du lese om Anita Tjemsland: http://www.anitatjemsland.com/info

LITT OM UTSTILLINGEN

Selv om teknikken fortsatt er den samme, har Tjemsland med mange års erfaring utviklet seg og blitt mer bevisst og nyansert. Med dremel-tool og koldnål er hennes strek blitt videreutviklet, og hun har oppnådd en tydelig konstrast mellom det lodne og det sarte og enkle. Dette gjør at bildene i dag framstår annerleds enn tidligere.

Det er på veien og underveis i sine reiser at Tjemsland finner motivene til sine bilder, hun er ikke veldig opptatt av hvor det er, det er selve motivet som inspirerer og forteller.

Ved å reise bort ‘skjerpes blikket’, og kunstneren oppdager nye ting både underveis og ved å komme hjem igjen. Denne gang går reisen fra Stavanger til bydelen Haga i Gøteborg.

Arbeidene i utstillingen består av dyptrykk i sort/hvitt hvor hun har brukt plexiglass som trykkplater.
Trykkplatene bearbeides forhånd, for å gi et organisk, levende utrykk. Etter at trykkplatene er påført dyptrykksverte, fjernes sverten slik at hvert trykk får små, individuelle variasjoner i det svarte.

Det er en stor glede for oss å igjen få vise hennes særegne strek’ med utstillingen Ínto the wild´.