Separatutstilling med Elin Gabrielsen

Neo Galleri ønsker velkommen til utstillingsåpning. Torsdag 7. mars kl 19:00 åpner vi utstillingen ‘Kutt’ med Tresnitt av kunstneren Elin Gabrielsen. Vi gleder oss til å vise nye tresnitt, og bearbeidede treplater (objekter).

Utstillingen viser figurative bildeuttrykk, med fokus på landskap og dyreverden. Motivene er valgt med tanke på at det skal være en nærhet til Rogaland, det norske og det skandinaviske. Bildene blir til ved å nytte approprierte fotografier som tolkes koples og forandres i den skapende prosessen.

Formmessig er det et stort sprang mellom foto, til å finne sin endelige form i tre, motstanden i materialet gjør at det presser seg fram en sterk personlighet i de ferdige arbeidene. Det er her Elin får vist fram sin perfeksjonisme og kunstneriske ferdighet.

I utstillingen vil man se ulike tilnærminger til mulighetene med tresnitt; med utgangspunkt i en idé, blir det endelige arbeidet til underveis som en del av en prosess. Arbeidet med en plate kan ta alt fra 15 – 30 timer.

Elin Gabrielsen har en masterutdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen, hun har hatt separatutstilling i Galleri Norske Grafikere, deltatt flere ganger på Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen og Østlandsutstillingen, samt et stort antall gruppeutstillinger i Norge og utlandet. Hun bor i Stavanger og har sin kunstneriske produksjon hos Tou Trykk.

Åpningstider i utstillingsperioden er:
Tirsdag – fredag : 12:00-17:00 (Torsdag: 12:00-19:00)
Lørdag: 12:00-15:00
Søndag: 13:00-16:00

Alle er hjertelig velkommen!