Utstillinger i Høst

THERESE NORTVEDT
21 august kl 1800 åpner en utstilling av Therese Nortvedt

– Jeg ønsker å si noe om følelser. Foran ett og samme bilde vil noen oppfatte det som skummelt, mens andre som fantasifullt. Det er jo mye i en selv som bestemmer hvordan man reagerer

Therese Nortvedt har en av de mest glitrene CV-ene man kan få som kunstner i Norge: 11 års utdannelse, separatutstillinger i syv land, en lang rekke kollektivutstillinger, flotte anmeldelser, en biografi og kunstbok om seg selv, prestisjetunge illustratøroppdrag, innkjøp av landets “tunge” institusjoner og med atelieradresser i New York, Dubai, Frankrike og London. Motivene er kjendisbarn, påkledde dyr i urbane strøk og vakre jenter med stirrende øyne. (ref: Fineart.no)

http://www.theresenortvedt.com/

———————————————————————————————–

ÅSMUND HAUKELIDSÆTER
10 september kl 1800 åpner en utstilling av Åsmund Haukelidsæter

– Jeg jobber med linjer og flater, og bygger sakte opp mitt vokabular. Jeg utforsker flere måter å sette sammen nye og gamle plater på. Slik blir arbeidmetoden en kontinuelig prosess.  Tidshorisonten blir uendelig og stadig i forandring. Dette liker jeg.”

Billedkunstneren Åsmund Haukelidsæter snakker om tresnittet, som ved siden av tegning har blitt den uttrykksformen han føler seg mest hjemme i. Tidligere arbeidet han med litografi, både som utøvende kunstner, lærer og verksmester. En periode underviste han ved litoavdelingen på Statens Kunstakademi i Oslo. Deretter arbeidet han som verksmester ved Grafisk Verksted Stavanger, hvor han assisterte andre kunstnere med å trykke litografi fra 1990 til 2009.

Åsmund Haukelidsæter er født i 1964 og utdannet ved Statens Høyskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen, 1986-89. Han har hatt flere separatutstillinger, blant annet ved Galleri G i Sandnes, Atelier Svolvær i Lofoten og Galleri Neo i Stavanger, i tillegg til å delta på en rekke kollektivutstillinger over hele landet. Han har også hatt flere illustrasjonsoppdrag og arbeidet som rettstegner. (Ref: Norske-grafikere.no)

———————————————————————————-

INGUNN FYLLINGEN
23 oktober kl 1800 åpner en utstilling av Ingunn Fyllingen

«Jeg lager snapshots av tilstanden i øyeblikket. Motivet som i utgangspunktet var helt konkret, abstraheres, transformeres og leveres tilbake i en annen form/virkelighet. Jeg vil at kunsten min skal presentere ideer og prosesser heller enn å representere ferdige forestillinger», sier Ingunn Fyllingen selv.

Født 1955 i Drammen. Utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen 2004- 2007 og Kunstskolen i Rogaland, Stavanger 2001-2003. Fyllingen bor og arbeider i Stavanger.

Hun har blant annet stilt ut med separatutstilling på Galleri Neo i Stavanger, i Hamar Kunstforening, Vest-Agder Museum og Flekkefjord Kunstforening. I tillegg har hun deltatt på en rekke gruppeustillinger, og i 2010 deltok hun på «Nye Medlemmer» utstillingen i Galleri Norske Grafikere.
(Ref: Norske-grafikere.no)

http://ingunnfyllingen.com/