To nye kunstnere i galleriet

Neo Galleri har gleden av å representere to nye kunstnere i galleriet: Hedda Kise og Gunn Vottestad.

Hedda Kise ble folkeeie som programleder i God Morgen Norge på TV2, bare 24 år gammel. Hun har mottatt flere priser. Hun er også en anerkjent foredragsholder. I 2015 debuterte Hedda Kise som kunstner på Norges største galleri, Fineart i Oslo, etter å ha studert tegning, maling og grafikk i over ti år, blant annet som elev hos Natalie Holland, Manfred Evertz, Margrethe Reiten Danielsen, Johnny Andvik, Bjørg Thorhallsdottir og Norske Grafikeres Verksted. Hun er i dag tilknyttet Det tverrfaglige kunstinstitutt på Fornebu og har eget atelier der.

Hedda Kise har hatt flere seperatutstillinger, blant annet på Galleri Osebro i Porsgrunn og Galleri My i Narvik. Hun jobber med etsninger, kollografi, photopolymer, i tillegg til både akryl- og oljemalerier, og hennes kunstneriske arbeider finnes i dag i et 20talls gallerier i Norge og Danmark.

Gunn Vottestad  arbeider som maler og grafiker. Hun debuterte som kunstner i 1997, etter å ha studert tegning og maling i 5 år blant annet som elev hos Hans Köhler og ved Oslo Tegne og Maleskole. Vottestad er fra Myre i Vesterålen og motivene hennes er karakteristiske nordnorske hus, fiskevær eller kirker. Oppveksten i nord er nok et viktig bakteppe, men understreker at hun ganske sikkert ikke hadde malt disse husene hvis hun fortsatt hadde bodd i nord. Det handler om lengsel.

Gunn Vottestad

Hedda Kise