To nye spennende kunstnere

Rita Sørby og Janne Lykke Wilhelmsen er to nye kunstnere som vi er stolte av å representere.

Rita Sørby er keramiker og har drevet egen verksted virksomhet i Kragerø siden 2008. Har studert ved Kunsthøgskolen i Bergen og Lærerhøgskolen i Notodden. Hun jobber med flytende porselens leire og støper i gips former. Utarbeidet en teknikk under studiet ved Khib hvor hun bruker heklede bommuldstråder som dyppes i flytende porselens leire og etter brenning etterlates et tynt skall av porselen. Jobber både med veggskulpturer og frittstående skulpturer.

 

Janne Lykke Wilhelmsen har jobbet med keramikk / kunst siden 1993. De senere årene har hun gått mer og mer over fra å bare jobbe med keramikk til også å jobbe med bilder: Maleri, trykk etc. Janne gikk på kunst og håndverkslinja på Hardanger folkehøyskole med fordypning i keramikk 89/90. Deretter gikk hun 2 år i lære hos keramiker Kirsten Settli og hos kunstner Karl Hj. Johansen. I 1993 fikk hun stipend fra Østfold fylkeskommune og startet da opp som keramiker på heltid.

Hun har verksted og atelier på idylliske Carlberg gaard i Rygge. Her ligger også Galleri -W- som hun driver sammen med Lars Birger Wilhelmsen.Fra 2002-2009 bodde hun i Karlstad, Sverige. Under den tiden var hun medlem i kooperativet: Konsthantverkarna Karlstad og solgte sine arbeider på Värmlands museum.